Hoe gaat het met de Hazeltjes bij hun nieuwe huis?


Succeservaringen

‘We all have to meet our match sometime or other’ (Watership down).
Dat geldt maar al te zeer voor de konijnen die bij Hazel binnenkomen: Ze hebben vaak het nodige meegemaakt.
Kiezen voor een konijn uit de opvang is daarom kiezen voor een konijn met een ‘rugzakje’. Soms is de bagage licht, soms wat zwaarder.
Deze bagage heeft onze konijnen gevormd en gemaakt tot konijnen met karakter.
En dat leidt vaak tot mooie verrassingen en onverwachte ervaringen. Bij hun nieuwe baasjes, in een liefdevolle omgeving, mogen ze ongestoord konijn zijn en komen ze tot bloei.
Regelmatig ontvangen we dan ook prachtige verhalen en ontroerende foto’s van de konijnen die geplaatst zijn. Dat geeft ons als vrijwilligers vleugels, hier doen we het voor.
Deze verhalen zijn eigenlijk te mooi om voor onszelf te houden. Vandaar dat we ze vanaf nu met jullie willen delen in deze nieuwe rubriek. Lees en geniet.


Koos en Maddy

Koos en Maddy

“Hier een update. Koos woont nu anderhalve week hier en we zijn erg blij dat hij er is. Het was in het begin voor iedereen even wennen. Maddy vond het wat spannend en trok zich terug, als Koos kwam kijken dan liet ze duidelijk merken dat ze het spannend vond en Koos respecteerde dat. Koos is een blij ei en lijkt aan zijn tweede jeugd begonnen. Hij rende rond en verkende alles grondig terwijl hij overal kopjes tegen aan gaf om zijn geur te verspreiden (en nu nog met regelmaat). Over de dagen zijn ze samen dichter naar elkaar gegroeid en ze liggen met regelmaat dicht bij elkaar en wassen elkaar.
Maddy is niet meer gewend aan zo’n energiek konijn in de buurt en ik ben benieuwd of ze mettertijd ook weer energieker wordt, of dat ze dat aan Koos alleen laat. Koos is duidelijk blij met het gezelschap en de ruimte en ook Maddy lijkt blij niet meer alleen te zijn.” 


Wimpie en Paneni


Wimpie (Mickey) en Paneni

Wij hebben een ondeugend en best wel wild konijn, Paneni. Maar wij merkten dat zij zich wel eenzaam voelde.
Toen zagen wij Mickey op de website van Hazel voorbij komen.
Mickey heet nu Wimpie, dat vonden wij een mooie naam.
Eerst was het moeilijk. Ons konijn Paneni vond het niet zo leuk om haar stekkie en haar eten te delen. En op eens was zij ook regelmatig schijnzwanger.
Maar Wimpie is een heel rustig en heel lief konijn. Hij heeft heel veel geduld met haar gehad. Nu knuffelen ze heel veel en maken ze elkaar schoon. Wimpie heeft haar rustig gemaakt en samen zijn ze ondeugend en kunnen niet meer zonder elkaar.


Het verhaal van Mika & Joep

Mika en Joep

In oktober was ik bij de dames van Hazel omdat Joep zijn vriendin verloren had. Caro(Calimero) was sinds 2017 bij jullie vandaan al succesvol gematcht met Joep! Zo leuk.

Helaas is zij ziek geworden en heb ik haar moeten laten inslapen in oktober. Maar natuurlijk mocht Joep weer op date bij jullie!

Mika was meteen opgevallen op de dating site van Hazel. Na de date samen naar huis.
Na een dag of 2 wennen aan elkaar, rangorde bepalen en achter elkaar aan rennen (vooral Joep achter Mika aan) zijn ze vriendjes geworden.

Mika is een leuk nieuwsgierig konijn en is van alles aan het ontdekken in de ren en vindt het heerlijk om lekker in de tuin te struinen. De eerste binkies waren al snel te zien! Echt alweer een goede match voor Joep!

Ik ben blij dat Mika zich zo thuis voelt hier bij ons.


Pippa en Joep (geadopteerd in 2017)

“Ik heb ze zaterdag en zondag steeds even samen gezet in de badkamer en dat ging steeds beter. Op een gegeven moment werd het saai. Ze gingen gewoon liggen dutten en negeerden elkaar verder.

’s Nachts sliep Pippa in een ren tegen die van Joep aan. Ze gingen dan ook bij elkaar in de buurt liggen en op een gegeven moment werd er tussen de tralies door gelikt over de neuzen. Ik heb ze ook nog een keer van ren gewisseld.
Gisteren heb ik ze ’s middag in de tuin laten spelen, andere omgeving, kijken hoe dat zou gaan. Joep rende af en toe achter Pippa aan maar hij stopt als zij knort. Toen heb ik in de woonkamer, naast de andere rennen nog een ren opgebouwd en ze daar samen in gezet. Dat ging steeds beter. Ze bleven de hele avond samen en ging elkaar wassen en samen liggen.

Voor de nacht wilde ik Pippa in haar eigen ren zetten maar ze raakt volkomen in paniek. Ze wilde naar Joep toe en niet meer alleen in een hok. Het was echt heel zielig om te zien. Ik heb haar onmiddellijk weer bij Joep gezet en alles was weer oké.

We hebben ze bij elkaar gelaten en mijn man heeft op de bank geslapen om een oogje in het zeil te houden. Pippa en Joep hebben vannacht tegen elkaar aan geslapen.

Vandaag heb ik de ren van Joep schoongemaakt en aangesloten op de ren waar ze tijdelijk zaten. Ze zijn vanzelf naar die ren toe gegaan en zitten daar nu samen in. 

Ik ga Pippa echt niet meer weghalen bij Joep, want ze was zo zielig gisteravond, en hoop dus dat het vanaf nu gewoon goed blijft gaan. Duim maar dat het echt zo blijft want dan hebben we een heel blij setje konijnen.

Twee weken later
Pippa doet het steeds beter en komt steeds meer uit mijn hand eten. Samen zijn ze heel gelukkig en daar gaat het om. Blije Pippa en Joep.”

Gelukkige Pippa en Joep


hazelSuccesverhalen